Friday, May 28, 2010

This is indeed a serious business.

Hoh..cukop sudah 31 posting dalam bulan May ini. Berjaya sudah target yang ingin dituju.. yeh yeh..

I wanted to write at least one entry every day, which the total amount is 31..but it is not yet the 31st May, but the entry is now already 31..hehehe...maknenye kalau ade lagi posting untok esok atau luse and the day after, maka target saya terlebih sudah..

And so in June, I might be (read: most probably!) lazy as I were before. hehehe...

So stop asking for new posting everyday.

Nini, I know you get your daily doses of laughter from my blog..but that's about to end..hahaha..

Since this blog seems so funny to you, I am thinking of changing the blog content . Maybe to something more serious..more intellectual..more for us to discuss..So what is serious? Something worth opening this blog for your reading?

Okay politics it is! Hahahaha... Who am I kidding? politics? What politics? Malaysia's politics??

hahahaha..

That is still jokes, man! Malaysia politics are jokes..seriously right? Go read newspapers and you will definately laugh your heart out..haiya..

So politics are jokes. Then what is serious bisness man? Yeh.. Cerita gossip artis Malaysia. Gossip? What's so serious about gossips?

Ehhh...korang jangan nak mempersendakan artis Malaysia. Korang tau ke macam mane kehidupan diorg. Susah tau. Kehidupan artis adalah serius bisnes indeed. Semua mende yang diorang buat, semua orang nak tau. Hari nih tido ngan lelaki mana, esok pergi clubbing kat mane. Lusa pulak nak pergi tayang badan kat mane pulak. Laki orang mana lagi yang dia x pergi dating lagi. Rumah tangga sapa lagi yang dia x kacau ek..Pening wooo pikirkan mende2 nih. lagi pon, peminat semua tengah sibok tunggu gosip2 nih..

Yelah..Kalau dorg nyanyi sedap gile sekalipon, kalau vokal dorg macam Whitney Houstan, Kalau dorg menang Grammy pon..ada diorg kisah.. Xdenye..yang diorng nak amik tau sangat, pasal skandal lah, pasal ke 'bimbo' an mereka la, dengan sape diorg spend malam tadi, Yang dipelok cium, berlaga pipi tuh sape...semua lah..yang baik2 xdok nye nak amik kisah sangat...Mende baik adalah Isu yang xcukop serious..isu yang x memberi manfaat..Isu yang x memberi faedah..

Lebih baik bergosip..Gossips sells papers...See? Nampak x bagaimana gosip memberi kesan pada ekonomi..bukan sahaja artis popular, surat khabar pon kaya. Rakyat Malaysia pon mula menanam minat membaca. Malah berpengetahuan luas. Sampaikan budak umor 3 tahun pon boleh tanya pada Mak Bapak diorg.."Laaa.. ni lah kan yang rampas suami 'A' kan..Nape diorang dah baik balik ke? Hish..Xde keje la..Yang 'A' pon, kenapa la terima balik 'B'??" geleng2 kepala.

Budak pon dah tambah pengetahuan kan. Sekarang nih pon, semua dah tau 'key' vokal. pengetahuan pasal Akademi Fantasia tuh, huh...hujung jari je.. Betapa hebatnya rakyat Malaysia sekarang nih. *Bangga2*

Bukan sahaja dapat kembang kan fikiran dan tambah pengetahuan, malah dapat buat forum dan bincang pasal artis2 nih. Mereka nih isu yang hebat. Isu yang patut didebatkan. Sudah tiba masanya kita tukar semua topik debat, dan mula berbincang dengan lebih meluas mengenai artis..yehhh... Isu2 adalah standard atau dengan kata lain nya, semua artis terlibat dengan perkara2 nih..kalau tak buat, maka bukan lah artis.

Mana lagi korang nak dapat gambar2 orang pegi clubbing, pakai baju seksi, tapi dalam tv macam malaikat. Ade ke kat tempat lain? Jadi mende2 nih lah yang patut dijadikan bahan debatan sebenarnya. Daripada asyik berdebat pasal 'kebaikan dan keburukan merokok' macam kat sekolah2 dulu...kannn..

So, if I start talking about artis, about their scandal and sandals (haha), it would a too serious blog, right? I need something lighter than Artis Malaysia as a topic...

Huh...WTH..just stick with talking about me mehhh...

hahahaha..

(I'm so full of myself.. People, just bare with it please!!)





2 comments:

Queen W said...

hahahahahhahahahahhaahhahahahahahahhahahahahahahahahhahahahahaha

afirah said...

haha...asal ko gelak??