Saturday, May 29, 2010

Abik...Siap la kamu!

Hari yang sangat memenatkan. Baru tau banyak jugak keje kene buat untuk pindah rumah. Hoh! Baru tau baju yang dalam almari adalah sangat banyak, sudah patut didermakan mana yang xmo pakai dah. haish..

Banyak jugak mende yang ingat dah xde lagi dari dunia rupanya tersorok kat celah tempat. Clearing my room, I found...my Stephen King book title The black House, Blur best album Cd casing, old Naruto and co. key chain, old poster of group Gorillaz, duit raya notes rm1 yang dah 4 tahun tapi x habis2 bagi pade kanak-kanak (padahal tukar rm100 jek....hahaha...), kaset Ideologi KRU (sape punye ek??), Cover komik Shin Chan (banyak sangat!), dan ntahape sampah lagi la. Macam-macam ada...

Dalam keadaan yang penat nih, saya sebenarnnya bengang. Bengang sangat. Bengang ngan sapa? Marah sangat nih...

Bengang ngan kucing, Abik. Abik baru jek selamat melahirkan 3 ekor anak kucing, yang pada pandangan saya adalah yang paling comel selama-lama 7 tahun dia hidup dan berpuloh kali beranak. 3 ekor tapi sekor mati masa lahir. So, tinggal la 2 ekor.

Belom sempat berkenalan dan bermesra2 ngan Kenzo ngan Flizzow, mereka dah kene jual ngan Abik. Xtau la sebagai anak angkat atau as fresh meat to some doggie...haih!

Memang tensyen betol. Jual anak sendiri??!! Ko dah gile ke Abik? Kalau dah malas nak jaga, toksah la buat anak! Kalau tau diri tuh dah tua, yang ko gatal sangat nape?
Manyampah gile! bulih jek wat bodoh, macam xpenah beranak langsung. Rilek jek. Ingatkan orang jek yang buat keje jual2 anak nih. Kucing pon bolih ke?
Atleast, kalau ye pon ko jual anak dua ekor tuh, berlakon risau depan ktorg pon kktorg percaya gak. Ni tak, bulih buat selamba jek. Eh, kalau kucing hilang anak dia bising tau. Panggil2 anak dia. Mengiau2 macam dah meroyan dah. Ko tak pulak. Selamba badak jek. Siap siul2 depan umah. Macam xde mende berlaku langsung. Hish..Geram betol...

Kang buang kang baru tau.. Letak kat umah kucing2 tua...Suke sangat buat perangai...

Ada gak dulu pikir nak sterile kan ko..Xnak bagi ko beranak lagi..tapi kesain lak..tak normal lak ko nanti.. Tapi kalau tahulah ko akan jual anak ko yang baru usia sehari tuh, masa ko usia sehari lagi dah kene sterile, paham! huh...bikin hangin jek Abik nih...





ahahahhaahaha...

(cerita di atas adalah rekaan semata-mata. Tapi memang betol Abik beranak dan anak dia kene amik ngan kucing lain. Yang bengang sangat masa kucing lain tuh amik anak dia, Abik ada jek kat sebelah kotak tuh. Dia tau ada kucing lain amik anak dia. Tapi dia buat bodoh jek. Tu pasal la timbul cerita yang Abik jual anak dia sebagai anak angkat. I suspected that she couldn't take care of them...Ye la dia dah tua. Tapi tulah, nape la pi beranak lagi kan. Baru jek hapi sebab dapat kucing baru. Bangun esok nye dah xde, sebab kene kidnap ngan kucing lain..hoh! Dah la selamba jek bagi anak kat orang lain, dia bulih jek wat bengong, xde pon sebok nak cari anak dia. lagi la tensen tengok Abik nih.
Selama-lama 7 tahun dia hidup dan berpuloh kali beranak, xpernah sekali pon anak dia kene kidnap. Hish x paham betol aku!! huh! tensen ngan Abik!!!
Kebetulan pulak, Dua ekor kucing jantan yang kat rumah went missing just right after Kenzo and Flizzow kene kidnap. So it is suspected that these two 'jantans' were the kepala sindiket yang menjual anak Abik...woho!)

dah...Pening betol..



NEXT!


(No! Not another cat went missing!)




1 comment:

Queen W said...

abik ni kucing bertopengkan manusia btol!=|