Saturday, May 22, 2010

My saturday morning

owhhh...I woke up late this morning..maybe it was such a gloomy morning...sampai xsedar diri langsung..until suddenly my phone rang! uh...it was my sis..kakak oi!! nape la kol pagi2 bute? (kol 9.30, pagi ke??) Dah la kat sane dh tengah malam..xmo tido ke???

Kakak " Siti, cepat pegi beli tiket pegi Solo tuh!". Saya yang tengah lalok lagi nih," nape lok?". Kakak jawab " nih baru call ayoh. Daddy siap excited bgtau yang kamu semua nok pegi Solo!"

woh woh..terbeliak biji mata...hilang semua rase ngantuk.

Semalam, I was supposed to buy ticket for Solo. Tapi bile nak bayar, saya macam takut lak. sebab flight kosong!! xde orang langsung yang reserve seats...huhu.. Jadi nampak macam sacry... macam kitaorg jek yang ade atas flight tuh...

Tapi kakak cakap mungkin xde orang sebab diorang xnak pilih seat..sebab kalau pilih seat sendiri kene bayar extra...okay2...reasonable...

Maka, cepat2 saya bukak laptop, on internet...xsampai 10 minit, saya siap beli tiket...woh woh...nasib baik..hahaha...takot kene marah ngan bapak! hahaha...

Siap mandi semua, saya turun bawah. bgtau daddy yang tiket pergi Solo dah di beli...berehhh...

Harga total pergi balik untok 4 orang adalah rm 100 plus convenience fees rm 40..so semua sekali rm 140. ntah ape convenience fees tuh xtau la, tapi cukop x convenience untok saya..ngahaha...

Korang! cepat lah. Air Asia offer free ticket. Hari nih last booking. Cepat!! sementara still bolih beli lagi nih!! (owh..kami pergi next year..hehehe...still very cheap tickets...xkan xnk beli kot!)

This morning it was also drizzling. So nak buat keje kat luar rumah pon xleh. (We've been renovating our garden since a few weekends ago. Nak bagi nampak cantik sikit lah untok wedding kakak nanti. xde lah nampak macam hutan lak nanti.) So Daddy ajak pi Tesco...tapi saya lapar...dah bangun lewat..hoho...Kemudian Daddy cakap....

"Xpe. Jom pegi makan brunch kat Ikea."

Yehhhh....ini lah yang ditunggu-tunggu..hehehe...jom jom...sangat excited..

Saya sangat suka makan kat Ikea. esp hari Sabtu. sebab ade fish and chip yang sedap!! wuhuuu...Daddy lak nak makan Salmon...

Tapi ...both poached salmon and fish and chip xde! untok sebulan pulak tuh...cihhhh...xpe lah makan chicken leg ngan herbs pon jadilah... Ulfah lak amik spegetti metaball. I ate chicken leg with a bowl of extra brocolli..yup..I LOVE brocolli.. makan cheese sauce sangat sedap.. rebus bese2 pon sedap..owhhh kenyang gile!

Pastuh kami ke Tesco...Bile shopping time kenyang memang xbest...saya langsung xlalu tengok semua mende...seresly xde beli mende pon...tengok sayur pon xlalu..hahaha... So, kalau nak jimat bile bawak saya shopping...feed me first!! hahahaha...

Plannyer nak masak sup tulang hari nih...sedap kan kalau gloomy macam nih hirup sup panas kan...uhhhhh..... Tapi Tesco sengal.. xjual tulang lembu lak! Xpelah buat, padprik je lah.. (kalau ade masa, I'll post how to make padprik. Sedap n sangat senang. Pastuh masak satu lauk nih jek. sebab dalam padprik ade sayur dan lauk2 lain. senangkan..)

Esoklah kita masak sup tulang. yum yum.. Mari berharap agar esok juga mendung dan sejuk seperti hari ini. Jadi sedap lah kalau nak hirup sup!!

chow



2 comments:

Queen W said...

mase tebace pasal fish n chip tros rase nk mengamok..naseb bek bace smpai bawah dulu ..hahaha...wekk..
eh, solo tu kt mane??free??ade ape kt sane??solo je ke mek??

afirah said...

hahaha...ko x jadi nak jeles n mngamuk lah?? tu lah...xde fish and chip lak sebulan..sabo je lah...
free!! solo tuh kt indonesia la mek.. don't knoe what's there..but sounds interesting..hehehe...
nak ajak ko pi londong lagi..tapi ko kat jepang lak nnti..