Thursday, June 17, 2010

a quick update wit loads of pics

Minggu nih dan minggu lepas agak sibok. Sibok pindah rumah. sibok angkot barang. sibok dalam macam2 hal. Rasa macam satu hari tuh x cukop 24 jam. Bila x cukop 24 jam, macam2 mende jadi tunggang langgang. Paling xsuka kalau sibok, adalah x cukop masa nak masak kat rumah dan terpaksa lah makan kat luar. Saya xberape gemar makan kat luar, lagi2 kalau kene makan hari2 kat luar. Saya x puas hati, pertamanye diorg masak xsedap, keduanye servis lembap gile, ketiganye mahal gile!

So dah dua hari berturut2 nih saya cube jugak curi mase untok masak diner. Yes, akhirnya nasi ngan lauk2 yang best..ngahaha...

tapi disebabkan busy memang xde mase langsung nak pegi Tesco. So cume makan nasi goreng jek. Sebab xde langsung ayam, or daging or ikan dlm fridge...huhuhu... Pergi kedai depan umah jap beli telur ngan fishball nak wat nasi goreng. jadilah...dari asyik makan nasi goreng kat kedai yang xsedap.



disebabkan makan nasi goreng jek, maka saya terlebih rajin untok buat dessert...yeh... puding ala-ala creme brulee..hehehe... senang sangat, xbanyak songeh sangat kalau nak buat..hehehe..

methods: susu segar + 2 eggs + susu pekat + esen vanilla... mix... baked in water bath for 20 minute depending on size


nih yang kecik jek...ade lebihan..letak dalam remekin kecik jek..
macam tester la


jumpe pulak 5 biji stroberi yang dr Cameron dulu, sebelom dia reput baik makan. So buat Stroberi sauce untok dimakan ngan puding... Dah namanye pon malas, bujang lah katakan, stroberi sauce nih cuma buat dalam microwave jek. senang xyah basuh periuk..hehehe...

methods: Mashed strwberries + sugar + bit of water... microwave for 1 min... stir... microwave for 1 min... stir... if not thick enough put some corn flour...fin..




ni yang versi betol nye...dalam glass..

So, semalam baru berkesempatan pergi Tesco dn beli barang2 rumah. Yeh, kami makan besar akhirnya. Sayur lemak pucuk manis, udang masak sambal petai dan ayam goreng...perghhh... menjilat jari! makan dah banyak cmnih... so no dessert okay..






nampak sedap? hahaha..telan air liur je lah..


Btw, inilah rumah saya. Still bersepah-sepah. tapi working on it lah...


That's the kitchen yang kosong. Masih xde ape2 dalam kitchen..


Ni lak ruang tamu. hahaha...tuh semua amik dr rumah bapak..
ngahaha...


nih tempat tv...yosh...
I didn't buy anything.. All of this are recycle item from my old house..
even the speaker...the turntable.. amplifier dan PS2 itu...
and even almari tv itu adalah barangan yang diambik dr rumah bapak..
hohoho...jimat..



ni lak sofa..sofa feveret...
walaupon sebenarnya dah patah dua kat tengah dia..huhu



Okaylah...till then... I'll update with pics of the finish version of the house..
including the bedrooms...
where me and my sister assemble sendri katil..ngahaha

kami memang hebat!

ngeh...


4 comments:

Queen4ADay said...

mek..nk pinjam kusi kayu jati tu..nk buat pelamin sendiri la..yek??yek??

afirah said...

seresly ke main2 ni?

Queen4ADay said...

seryes arr..aku nk bincang ngan ko nnt konsepye..haha

afirah said...

hhaha...konsep ape? letak ngan rebit ke?