Saturday, June 26, 2010

jumaat

Baru jek pulang dari rumah bapak selepas menonton Portugal vs. Spain...Haishh.. Susah betol bile xde Tv kat rumah...

Exactly 7 days ago, I applied for Astro untok dipasang kat rumah baru. And still, xdapat lagi. So kalau nak tgk TV kene g rumah bapak. So, memang tinggal harapan la kalau nak tengok match yang kol 2 pagi...huhuhu... I don't actually play balls...uhh...I mean footballs, meh..tried it at school, and I say girls sucks in football. I don't play footballs but I love watching a match especially the World cup.. It's only every 4 years, so I can keep up..hahahaha..

Masa pergi apply for astro, Kakak Agen Astro tuh cadangkan yang kami amik dengan dua mini pakej, which means standard channel plus two mini pakej (I'm sure you know what I mean). Memang kami plan nak ambik 2 mini pakej which is Entertainment and Cartoon. Bile kami cakap nak amik channel kartun, Kakak Agen astro tuh bising. Dia cakap naper nak amik kartun, korang nih dah besar. takkan tengok kartun lagi kot. Hahaha... Adik dah buat muke bengang. Dia cakap, Eh, Xkira. Nak jugak channel kartun tuh.
Bolih la plak bergaduh ngan kakak Astro tuh. Macam2 kakak tuh cakap. Kartun boring la. X kelakar la. Asyik ulang yang sama lah. Adik dah cubit2 saya kat sebelah. hahahaha...Okay2 I understand. And I said " Okay kak. Saya amik kartun ngan entertainment yek". Hahahaha.... Kakak agen lak wat muke sengal..

Lepas isi borang and register, Kami bergerak pulang. Masuk jek dalam kereta, Adik dah start membebel. "Kecoh la kakak tuh. Dia yang x paham tengok kartun, bukannya kartun tuh bosan. Bengong! xpaham English la tuh!"Woh...Rilek2. Yup. We watch a lot of cartoons...hoho..and one of my favourite now is Phineas and Ferb.
(agak2 bila lah bulih dapat Atsro nih? Cakap 4 working days. Ni dah baper hari dah!)

Bile xde Tv nih, maka untok mengisi masa lapang sebelom tidor dan masa lapang lain, kami sewa CD kat Easyvideo. Stock up with loads of CD's and watch. Non-stop back to back...hahahaha... Some movies were just stupid, and some dah penah tengok, saje tengok balik. Xtau nak tengok citer ape lagi dah. Any suggestion for good worth watching movie? anybody??

I think I'm settled in my new home. I actually love this new neighbourhood. It's quiet. Not that there's no sound, but it's calm. Seriously. Pagi-pagi, ada bunyi burung sebab ada hutan sikit kat tepi rumah. Petang-petang lak bunyi budak2 main kat playgrund kat bawah. Macam xde beza pon ngan umah lame, tapi kat sini macam tenang sikit. Suke.

Kat sini memang ramai yang berfemili especailly young married couples with small child. So, memang xde yang single. I think I'm the only single person in this place..ngahahahaha... Musnah harapan nak cari calon suami...hoho... Anyway, everything is now in place. The bedroom, bathroom and part of the kitchen (I am still waiting for the kitchen kabinet). Curik a few perhiasan stuff from Dad's and gantung kan sini sana. hahaha...

It has been a busy week. and a lot of drilling here and there...

and I have cool down...ngehehehe....

As calm as my new home...yehhhhh...


(and plan esok nak buat nasi minyak...hehehe...rumah baru la katakan...)




owh...tengok bola in HD memang best!

2 comments:

Queen4ADay said...

nasik minyak for 2 je ke?=(

afirah said...

cadangnye,tapi ada nasi x abih lg lak.so wat nasi grg jek..haha..